آزمایشگاه بیماری شناسی گیاهی

در این آزمایشگاه علاوه برآموزش عملی دروس مختلف رشته بیماری‌شناسی گیاهی درمقاطع دکتری و کارشناسی‌ارشد، تحقیقات مختلف در قالب پایان نامه دانشجویی روی بیماری‌های قارچی، باکتریایی، ویروسی و غیرانگلی در نباتات و محصولات زراعی و باغی از نظر تشخیص و اتیولوژی، اپیدمیولوژی، بیواکولوژی و مکانیسم‌های بیماری زایی و طرق مختلف مبارزه با آنها صورت می‌گیرد. در این آزمایشگاه امکانات جدا سازی، همسانه سازی و انتقال ژن برای نمونه های تحقیقاتی نیز موجود می باشد.

 

۱- هود میکروبیولوژی (Laminar hood)

جهت کشت استریل میکروارگانیزم ها که دارای قسمت های درب شیشه ایی کشویی به سمت بالا، لامپ UV ، فن و لامپ مهتابی است.

 

۲- شیکر انکوباتور (Shaker Incubator)

این وسیله با حرکت دورانی در سطح افقی نمونه داخل ظرف را مخلوط می نماید و برای یکنواخت کردن محتوای ظروف در دمای قابل تنظیم مناسب می‌باشد.

 

۳- دستگاه ترموسایکلر (Thermocycler)

توسط این دستگاه قسمتی از DNA با سرعت خیلی زیاد تکثیر شده وکپی برداری انجام می‌شود. دستگاه مقدار بسیار زیادی کپی از یک بخش ویژه DNA در یک زمان کوتاه تولید می کند. هر چرخه از PCR معمولاً در پنج دقیقه طی می شود و ماشین PCR هر دوره را چندین بار تکرار می کند.

 

۴- بن ماری (حمام آب گرم) (water bath)

یک وسیله پر شده از آب مقطر بوده و زمانی که نیاز به حرارت غیر مستقیم باشد، از این دستگاه استفاده می شود که روی درجه حرارت های گوناگون برای هدف های مورد نظر تنظیم می شود. از آنها برای نگهداری محیطهای ذوب شده، برای یکنواخت کردن و حل کردن ذرات داخل محیط کشت به کار می رود.


۵- انکوباتور یخچال‌دار (Incubator)

دستگاهی است که درجه حرارت مناسب رشد و تکثیر میکروارگانیزم‌ها را فراهم می‌کند و درجه حرارت ثابتی را کنترل می‌کند.

 

۶- آون (Oven)

این وسیله ایجاد حرارت خشک می‌نماید. دارای بدنه با ورق فولادی و رنگ کوره ای بوده که محفظه داخلی از جنس استیل ضدزنگ با طبقات متحرک می باشد.

 

۷- انکوباتور (Incubator)

دستگاهی است که درجه حرارت مناسب رشد و تکثیر میکروارگانیزم‌ها را فراهم می‌کند.

 

۸- ترازو دیجیتال (Digital Counting scale)

جهت توزین نمونه ها با دقت سه رقم اعشار استفاده می شود.

 

۹- ترازو دیجیتال (Digital Counting scale)

جهت توزین نمونه ها با دقت چهار رقم اعشار استفاده می شود.

 

۱۰- میکروسانتریفیوژ (Microcentrifuge)

دستگاهی است برای سانتریفیوژ نمونه ها در حجم کم (میکروتیوب ها) کاربرد دارد.

 

۱۱- هیتر آزمایشگاهی با همزن مغناطیسی (Hot Plates Magnetic Stirrer)

دستگاهی است برای مخلوط کردن (با همزن مغناطیسی) و حرارت دادن محلول ها بکار می رود.

 

12- pH متر (pH meter)

این وسیله جهت تعیین میزان اسیدی و یا بازی بودن یک محلول می باشد.

 

۱۳- اتوکلاو (Autoclave)

در این دستگاه از حرارت بخار آب (۱۲۱ درجه سانتی گراد) با فشار (۱۵ پوند بر اینچ مربع) جهت استریل کردن محیط های کشت و وسایل آزمایشگاهی استفاده می‌شود.

 

۱۴- استریو میکروسکوپ ساده (Stereo Microscope)

برای دیدن خصوصیات مورفولوژیک نمونه با بزرگنمایی زیاد استفاده می شود. در این وسیله نور روی نمونه می تابد ولی از آن عبور نمی کند و قابلیت بزرگنمایی آن 50x – 100x می باشد.

 

۱۵- میکروسکوپ نوری ساده (Optical Microscope)

منبع نور در این میکروسکوپ نور مرئی می باشد و با عبور از چندین عدسی محدب که در آن تعبیه شده است و نیز یک منشور که مسیر نور را تغییر می‌دهد با بزرگنمائی‌های متفاوت برای بررسی موجودات، سلول ها و ساختار موادی که با چشم غیر مسلح قابل بررسی نیستند کاربرد دارد.

 

۱۶- الایزا ریدر (microplate reader)

یک اسپکتروفتومتر تخصصی بوده و به منظور تعیین حضور آنتی بادی ها یا آنتی‌ژن های اختصاصی در نمونه ها به کار می‌رود.